čtvrtek 16. dubna 2015

Cyklostezka - další informace

Dnes byla jménem osadního výboru odeslána městu žádost o připojení se k projektu Arcibiskupské cyklostezky.

Před tím jsme konzultovali tuto záležitost i s osadním výborem v Postoupkách a dohodli se na vzájemné podpoře. Pro nás je důležitá i část Postoupky - Kroměříž a "postoupští" budou využívat také trasu Hradisko - Bezměrov (Kojetín).



Osadní výbor v Postoupkách navrhuje tři varianty trasy na Kroměříž. Dvě vedou okolo kolejí, třetí z Miňůvek směrem ke křížku. U třetí trasy se předpokládá vybudování cyklostezky vedle současné silnice na Kroměříž. Dálnici by mohla podejít mezi mostním (dálničním) pilířem a silnicí.

Za Hradisko a směr na Bezměrov jsme navrhli dvě již zmíněné trasy (obrázky jsou níže), obě se napojují na Postoupky na cestě u kolejí.

  1. Spodem kolem kolejí na okraji Hořenuše (jako preferovanou).
  2. Přes obec nahoru "uličkou" ke stávající stezce na Bezměrov.
Pokud víme, tak Bezměrov navrhuje, aby stezka minula Bezměrov i Hradisko s tím, že půjde po levém břehu Moravy. U Bezměrovského mostu přes Moravu by měla stezka končit od Kojetína. Tato varianta by pro nás výhodná nebyla ani trochu.

Ještě upřením, v jaké fázi se celá tato akce nachází, pochopil-li jsem to správně:
Zatím se vybírá možná varianta trasy, aby teprve poté, až nějaký předběžný plán vznikne došlo k podání projektové žádosti. Do této chvíle není vlastně jisté vůbec nic. Neví se, jestli projekt bude schválen a když bude, jak bude v reálu financování a realizace vůbec vypadat.

Zatím je to asi všechno.



Žádné komentáře:

Okomentovat